fbpx
uk
Продукти з довгим терміном зберігання

Без терміну придатності: 7 продуктів, які майже ніколи не псуються

Більшість продуктів мають термін зберігання не більше ніж кілька днів. Рідко що з того, що ми купуємо в супермаркеті, буде придатним до вживання протягом двох-трьох тижнів, і то, за умови зберігання в холодильнику. Це одна з причин, чому в наш час не особливо прийнято робити запаси.

Але є продукти, які не псуються майже ніколи. Їх можна зберігати роками, і впевнено купувати про запас, на випадок якщо раптом почнеться зомбі-апокаліпсис, Третя світова або в черговий раз обвалиться національна валюта і ціни виростуть в рази.

Білий рис

Є різні види рису, які відрізняються в плані поживності і вмісту масел, що впливають на поживність і смак. Але найдовше може зберігається білий рис – якщо тримати його в сухому місці, без доступу повітря, то термін його придатності може досягати 30 років.

Сушена квасоля

Сушена квасоля (боби)

Недорогий, поживний і цілком гідний в плані смакових якостей продукт. До списку найпопулярніших у нас відноситься квасоля, горох, нут і сочевиця, але в цілому, сімейство бобових досить широко.

Правила зберігання тут такі ж як і у випадку з рисом – щільно закриті контейнери, в сухому темному місці. В таких умовах вони можуть зберігається роками.

Сіль

Кухонна сіль

Найдавніша з усіх приправ, яка не тільки сама може зберігатися дуже довго, але і є консервантом для інших продуктів (сало, в’ялене м’ясо і риба). Потрібно тільки берегти її від попадання вологи, яка хоч і не зіпсує сіль, але негативно вплине на її смакові якості.

Цукор

Як і у випадку з сіллю, цукор потрібно просто берегти від попадання вологи. І тоді їстівним він буде залишатися роками.

Оцет

Він буває різних видів. Найвідоміші – винний, яблучний і звичайний столовий оцет. Термін зберігання останнього практично не обмежений у часі. У решти видів, при довгостроковому зберіганні, можуть бути деякі зміни в смаку.

Мед

Мед і соти

При розкопках, які археологи проводили в районі єгипетських пірамід, були знайдені горщики із залишками меду, який не просто зберігся, а й виявився придатним для їжі! Ідеальними умовами для його зберігання, є зберігання в закритому посуді, в темному і прохолодному місці.

Міцний алкоголь

Віскі, ром, текіла і інші міцні алкогольні напої, відмінно переносять тривале зберігання. Навіть якщо ви вже відкрили пляшку, нічого страшного. А в закупореному вигляді і термін в сотню років – для цього продукту не проблема.

Редакція
Редакція
Трансформуємо каву і натхнення в тексти, і віримо в те, що все буде добре.
Цікаве по темі:
Добавить комментарий